Maaike van Rijn
Beeldend Kunstenaar

Op deze pagina vertel ik je graag iets meer over mijzelf, over kunst, intuïtief werken, wat mijn ambities en dromen zijn. In 1989 heb ik de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag gevolgd, na aantal omzwervingen; de zorg, fotografie, grafisch vormgever, werken met mensen in de psychiatrie, heb ik sinds 2015 een balans gevonden. Ik werk als Beeldende Kunstenaar en daarnaast 3 dagen in de zorg.

Kunstenaar 

Ik ben een beeldend kunstenaar in hart en nieren. Wat ooit begon als kind zijnde met tekenen naar grafisch vormgeefster, mondde uiteindelijk in 2015 uit in vrijwerk. Ik ben passievol, volg mijn hart en blijf trouw aan mijzelf. Daardoor geniet ik met volle teugen van het creëren, vanaf het begin tot aan het eindresultaat en daarna is er natuurlijk nog het grote nagenieten.

 

Abstract, figuratief of abstract-figuratief

Mijn doel is om te raken. Mijn creaties kunnen je raken door de persoonlijke boodschap, het verhaal dat ze vertellen, maar ook door de symboliek of simpelweg door de schoonheid van kleuren. Mijn werk is abstract, figuratief of een combinatie daarvan.  

Ik werk intuïtief. Ik werk vanuit mijn innerlijke met gevoel voor compositie en kleur. Intuïtieve creaties komen tot stand door los te laten wat moet of hoe het hoort. Je luistert naar je gevoel. Intuïtief werken is creëren vanuit je ziel.


Dromen

Of ik nog dromen heb? In ieder geval ik kan/mag blijven creëren; dingen maken, schilderen, tekenenen en exposeren. Het is mijn basis van mijn bestaan. Daarnaast is mijn wens, een groot extern atelier te hebben met een galerie. Waarbij kinderen/ jeugd een vaste plek hebben om met hun handen te kunnen creëren. 

Op dit moment ben ik zelf bezich met het thema DE WIJZE EN HET KIND. Het is een combinatie van beelden, schilderijen, gedichten en tekeningen. Het gaat o.a. over hoop, wijsheid, moederaarde, de natuur, de onbevangenheid van 't kind, zijn, universum, het laten zijn. Ik hoopte dat ik mijn nieuwe werk tijdens Kunstronde Venen 2021 kon laten zien. Helaas gaat de kunstroute in juni niet door en wordt 't doorgeschoven naar eind augustus.